torsdag 30 oktober 2008

Siem Reap - Kambodja

Hejsan!

Nu ar vi i Siem Reap, den turistigaste staden i Kambodja. Det ar jattemycket turister har, har hort/traffat ett antal svenskar idag. Har forsoker de lura oss pa pengar sa det star harliga till, men vi forsoker vara duktiga och pruta och saga nej, men det ar svart.

Vi bor pa ett ganska fint vandrarhem med egen toalett och rent och fint, forutom att det ar spindelnat och spindlar i taket och myror pa vaggen... Men det kostar bara 8 dollar natten och ligger nara stan sa det ar okej.

Igar reste vi fran Bangkoks norra busstation kl. 8.00, vi var framme vid kambodjas grans runt 14-tiden, sedan gick vi over gransen och delade taxi med ett annat backpackerpar fran tjeckien. Taxi akte vi i ca 4-5h, kostade 15dollar styck och vagen var helt kass!!! Nar vi kom till Siem Reap fick vi aka tuck-tuk till vandrarhemmet.

Idag har vi vart i Ankor Wat, det ar ett jattestort tempelomrade med ett antal stora och mycket gamla tempel. Vi kopte ett tredagarskort, kostade lika mkt som tva dagar (40dollar). Vi hyrde en tuck-tuk imorse for 11dollar, den skulle folja med oss hela dagen och skjutsa runt oss till alla tempel vi ville aka till. Tempeln var haftiga, valdigt stora och maffiga, men efter ett tag tycker vi allt ser lite lika ut sa vi kommer antagligen bara kolla pa templen i tva dagar, pa lordag morgon far vi vidare till Phnom Penh(Kambodjas huvudstad).

Korten som vi har knappt kommer senare, det ar svart att hitta en dator dar vi far plugga i kameran och ipoden.

Billigaste och basta maten finns fortfarande pa gatan, en fruktsmoothie for 0.5$!!
Kommentera garna nar ni laser, blir roligare da!! ;P

Puss och Kram

1 kommentar:

Anonym sa...

mamma undrar om ni har klarat er från magsjukan. här hemma är allt som vanligt (Brynäs förlora). den här helgen e d hallowen helg men vi har inget spciellet planerat. var templerna ruiner ir var dom fina? mor har köpt tapetter till hallen ljusblå med blåa blommor så när vi e klara med huset kommer du inte känna igen dig.

Mamma, pappa å henke