lördag 10 januari 2009

Koh Tao - en batfard i helvetet

Hej!
Nu ar vi framme pa Koh Tao efter en valdigt lang bussresa och en annu langre batresa! Vi akte buss och farja fran Malaysia klockan halv atta igar morse, det gick fint enda till det att vi pa kvallen kom fram till Surrathanee dar vi skulle ta nattfarjan ut till Koh Tao. Dock var farjan installd eftersom det var for vagit ute pa havet och baten var for gammal for att klara av det. Vi fick hora att en nattfarja hade sjunkit manaden innan nar den akte ut i daligt vader!!!

Vi bestamde oss da for att ta expressbaten dagen efter istallet, och fick betala 200baht extra for det. Plus overnattning pa hotell. Det visade sig idag att det var bra att nattfarjan var installd!

Klockan tio imorse klev vi pa forsta farjan, pa langt hall sag vattnet lugnt ut men nar vi klev pa markte vi att det gungade rejalt. Evelina tog ett aksjukepiller och det gjorde aven Jens en stund senare. Efter nagra minuter borjade de dela ut spypasar, och de behovdes verkligen. Forsta delen av resan gick till Ko phang nang (stavning?) dar vi skulle byte bat, man kan ju lungt saga att det inte var en trevlig batresa. Evelina madde jatteilla enda tills det att pillren satte in efter 2h!! Da det blev lite battre. Jens madde ocksa illa men inte lika mycket, han klarde sig ganska ypperligt faktiskt.

Efter att vi bytte bat i Ko Phang Nang efter 3-4h trodde vi att resan skulle bli lugnare, men ack vad vi bedrog oss. Detta var annu varre, det var liksom luftgropar var 30e sekund da magen kittlade och vande sig upp och ner. Flertalet ganger lag baten pa sidan och holl pa att kantra! Jens klarade sig aven nu valdigt bra, en av de fa kan vi saga. Nasta alla satt med spypasar under hakan och var kritvita i ansiktet, svettades och skakade. Bagaget flog, vi for av och an och bord vickade nere under dack. Evelina madde annu samre an forsta gangen och aksjukepillret hjalpte inte ett dugg, man skulle snarare behovt en somnpiller sa att man dackade. Kanske gar det att ta tva aksjukepiller pa hemvagen? Sista batresan tog 1h och alla ar valdigt lattade nar vi fick ga upp pa torra land igen, ett tag trodde vi att vi skulle fa bada dar i baten.

Nu har vi i alla fall hittat ett bra boende mitt i centrum och nara stranden for endast 500baht natten, 125kr natten alltsa. Vi har aven intagit middag och hittat lite svenskt losgodis som vi kunde mumsa pa. Nu ar det snart sangdags, blir tidig kvaller efter en sadan har utmattande dag.

Imorgon hoppas vi pa sol, i sadana fall ar den stranden som galler!

Puss och kram

2 kommentarer:

Anonym sa...

HEJ landkrabbor!
Ni kan ta en säkrare väg flyg el båt tillbaka vi önskar se er snart igen mamma pröjsar bara ni tar det säkrare vägen.MVH monica

Anonym sa...

Hejsan Jens och Evelina!!

Tur att ni är framme och på säker mark efter en sån där lång resa :)

Jag har själv åkt båt flera gånger, på lite mindre båtar och tycker att det är en mardröm! Sist i Australien satt många och drack champange medans jag var tvungen att stå ute i blåsten för att någonsin kunna hålla mig nogorlunda. ;)

Jag har hört att Koh Tao är en väldigt fint ö med bland dom bästa dykvattnen i världen, så jag hoppas ni alla fall tar er ut på en snorklingtur.
Jag ser fram emot när ni kommer hem bruna och fina medan vi är slitna och gråa. Ni får ha det super bra och jag önskar er ett superbra väder. MVH/Björn