måndag 8 december 2008

Kanachaburi - Floating Market - Tiger Temple

Hejsan!

Idag kom vi antligen ivag pa var utflykt, klockan halv atta lamnade bussen Bangkok, med oss i! Pa vag till Tigertemplet sa stannade vi vid varldens hogsta pagoda (ett sorts tempel), dar fick vi ga runt och stracka lite pa benen och ta toapaus. Darefter bar det vidare till en flytande marknad, en riktig turistfalla. Dar fick vi aka lite bat pa floden och kolla runt pa marknaden for oss sjalva. Evelina var tvungen att kopa sig ett par byxor som gick nedanfor knana, eftersom man som tjej inte fick ha kortbyxor vid tigertemplet. Man fick heller inte ha linne eller rosa, oranga, roda, gula farger, men det visste vi innan...



Pavag till lunchen akte vi forbi en olycksplats dar en mopedist hade krockat med en bil och skadat skig rejalt. Det rann blod fran hans ansikte och han var helt uppskrubbad. Sammanlagt denna resa har vi sett ca 5 olyckor.

Lunch at vi pa en enkel resturang dar det serverades ris, nudlar, kyckling, omelett och gronsaker. Pa eftermiddagen besokte vi ett fangelse/krigsmuseum, fran WW2, det var inte jatteinteressant men det gick val an. Vi fick se prylar fran kriget, diverse vapen, tagvagnar, bilar, mopeder m.m.

Antligen var da dags for att besoka tigertemplet. Vi fick ga ner i en ravin och dar var det massor med tigrar som lag kedjade nedanfor ett vattenfall. De sag valdigt sloa ut, det finns tva alternativ till detta. Endera sa har de blivit drogade eller sa ar det som de sager vid templet att de ar trotta for att de nyss blivit matade, motionerade och ligger i solen och slappar.

Det var valdigt bra ordant nar vi skulle ga fram till tigrarna, 2 vakter/skotare kom och den ena tog kameran och den andra ledde personen. Sa ledde skotaren fram en till olika tigrar ocksa fick man satta sig pa marken och klappa tigrarna medans den andra skotaren tog kort. Detta fick man gratis pa grund av intradesavgiften pa 500 Baht.

Sedan fick vi ga upp ur ravinen med tigrarna, pa led bakom dem ocksa fick man ga fram en och en och fotograferas. Efter detta fick vi se nar de matade tigerungarna med flaska och sedan matade de bufflarna, grisarna, hastarna och kycklingarna med rovor.







Imorgon ska vi inte gora nagor bestamt, bara vila oss lite innan vi aker vidare till Phuket!

Grattis Irene pa fodelsedagen, hoppas du far en underbar dag!

Pussar och Kramar Jens och Evelina

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Gullisar!
Jag hoppas verkligen att tigrarna var mätta och dåsiga, inte nerdrogade. Hur var det att klappa en Tiger? Ni vet väl att Pappa Kjell är så fascinerad av kattdjur!! Jens Du kom ihåg att han absolut ville se Lejonfilmen på Cosmonova. Det allra bästa vore att få se och uppleva dem i deras
rätta miljö. Tack för att Ni kom ihåg MEJ! Vi firade med Teater och lite mat. Lisa strålade som vanligt! KRAM Mamma Iréne