torsdag 11 december 2008

Phuket

Hej!

Nu ar vi i Phuket, vi anlande idag klockan 12 efter en 16h lang resa. Bussen var bekvam, stolar som man kunde falla bak och bra plats for benen, de hade dock airconditionen pa iskallt. Fastan vi lag inbaddade i filtar fros vi sa vi skakade, ansiktet som stack ut utanfor filten var iskallt och nasan rod. Vid sex pa morgonen skulle vi byta buss till en minibuss som skjutsade oss till Phuket, efter ca 1,5h vantan kom antligen minibussen. Dock var vi tvungna att betala 200 Baht extra per person for att fa aka till Patong beach istallet for Phuket town. Vi var for trotta for att ta omvagen till Phuket town och sedan lokalbuss till Patong sa vi nappade pa erbjudanet enda.

Nu bor vi ovanfor en bar som heter Marley, baren ar nybyggd med ej hotellet, fast det ar fint enda med tanke pa att vi fick det for ett bra pris, och nara till stranden ar det med. 600 baht per natt. Nu nar det ar hogsasong i Phuket sa ar det svart att hitta billigt boende, i Bangkok bodde vi for 340baht/natten medans det billigaste vi hittade har var 500, sedan vart for 600 och sedan ligger alla andra pa kring 1000baht/natten.

Efter att vi kommit fram och atit lunch sa gick vi ner till starnden och solade hela eftermiddagen. Sanden var fin och vattnet var varmt, skont och klart. Inte den perfekta stranden pa grund av att den ar sa exploaterad, full med parasoll, stolar och forsaljare men den var fin enda (Battre an Kreta :P).

Vi fragade i receptionen vid baren om de ahde nagra safety deposit boxes, men det hade de ej sa da kom Jens pa att vi hade ett stort hanglas med oss sa nu har vi skapat ett eget safety box genom att satta hanglaset pa garderoben. Perfekt! Nu slipper vi slapa med osss vardegrejer till stranden och kan da bada samtidigt..

Imorgon kommer Karro och Kristian, det ska bli skoj. Deras hotell ligger i narheten, 3km fran Patong beach. De har privat strand, den stranden ligger till hoger om Patong, dar vi bor.

Ha det bra!
Puss och kram

4 kommentarer:

Anonym sa...

tjena ewwe :D såg att ni hade en blogg :)roligt! Ville bara säga att jag hoppas att ni har det jättebra, och det ser verkligen ut som ni har det :D Syns och hörs när du kommer hem :) Hälsa Jens vettja ! Kram Ström

Syam sa...

Hej Jens o Evelina,
Ja nu är ni ute på ert livs äventyr. Kul att höra att det går så bra för er trots dikesstörtning och trasig pump. Nu vet mamma Jens att du kan stå på egna ben. Kul! Friheten är nära.
Loisan, porr George och Victor startar UD Gävleborg, eller kanske t.o.m UD Mellansvenska Regionen.
Lycka till med resan.
Kram
Chris Syamputra

Anonym sa...

Hej på er ungdommar,ni verkar att ha det jätte trevligt vilket äventyrni är på.Ni är jätteduktiga tycker jag.I Hedesunda är allt sig likt inga större sensationer.Vi har fått snö så det börjar bli lite julstämmning här.Det blir väl lite ovant för er att bada på julafton,men det nog kul.Ha det bra och sköt om varann .Hälsningar hela fam Bohlin

Anonym sa...

Tjohoo!
Jag hoppas att allt är väl !
Ni har lagt ut fantastiska bilder. Jag väntar med spänning på flera. Jens du har en hälsning från "Räkan". Nästa år blir han färdigutbildad lärare. Roligt att möta honom efter ca.20år!
Skulle tro att även Eve vet vem "lekledaren" Johan är. Jag förstår att livet leker! Skulle vilja vara med Er och bygga ett stort sandskonstvärk. Koppla av utan krav. Nu är det natt! Kram på ER!!