tisdag 2 december 2008

Hanoi - Bowling pa cykel

Hej!

Idag har vi vart ut pa aventyr. Imorse kopte vi frukt fran fruktforsaljarna, brod fran ett bageri, lite youghurt och juice fran ett minimart och satte oss pa en parkbank vid sjon och avnjot en billig och god frukost. Efter detta hyrde vi en varsin cykel pa hotellet for att cykla till en bowlinghall som vi tidigare letat upp adressen till pa internet. Adressen var fel men efter nagra timmars cyklande och en lunchpaus var vi framme.

Att Cykla i hanoi har verkligen varit en upplevelse. Vid rodlyset i korsningarna stog vi med andra cyklister och mopedister medans bilarna hamnade langst back i ledet, som tur ar korsningarna utrustade med ett smidigt timersystem som gor det enklare att veta nar det lampligt att stanna eller cykla vidare. Nar det ar ca 2 sek kvar tills att lampan slar om till gront ar det bast att borja trampa lite smatt for att komma ivag. Det var stundvis lite laskigt att cykla, en vanster svang var vi tvungen att korsa en storvag dar det nar som helst kunna bli gront for trafiken pa andra korbanan men vi hakade pa en annan cyklist som ocksa skulle korsa vagen.
Imorgon skall vi hyra cyklar igen for att ta oss runt till olika aktiviteter.

Hoppas flygstrejken upphor sa att vi alla kan flyga till bankok.

Bowlingen var skoj, men banorna och kloten var inte i lika bra skick som hemma. Dock var det valdigt trevlig stamning dar och fina lokaler.

igar var vi pa en Water Puppet Show, dar dansade och sjong dockor i vatten. En orkester och kor satt pa sidan och stod for sang och musik. De som styrde dockorna stod bakom en kuliss som forestallde ett typiskt asiatiskt hus. Det var roligt och valdigt finurligt uppbyggt, men det var bra att det endast holl pa 45min da det blev lite sammsamma i slutet.

Nu ska vi ga och sova!

Grattis Henrik pa 17 ars dagen! (Tomten vet vad du vill ha)

Kramar Jens och Evelina

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!

Vill bara säga att vi inte kommer iväg på resan, eftersom planen krånglar och vi tyckte därför det inte var värt att åka nu när krånglet bara fortsätter. Skulle vara jätteroligt att träffa er igen, men jag kan inte göra så mycket åt saken! Jag får väl göra om erat äventyr en dag. Ser i alla fall fram emot det kan jag säga!

Stora kramar från Björn

Anonym sa...

Hej !

Jens, nu är en ny Pump på väg till Thailand. I kväll kommer Kenneth och hämtar den, så Pumpen är on the way. Sjuksköterskan rekomenderar, inga bad med den nya Pumpen. Den gamla Pumpen ska med hem för att återlämnas i den nya förpackningen.
Fest för mamma på söndag fyller ju år som du säkert vet.
Ska även kolla in Lisa som spelar teater på Folkets hus.

Hälsningar

Kjell