onsdag 12 november 2008

Vietnam + bilder fran resan

Morsning!

Idag har vi vart till Cu chi tunnlarna utanfor saigon.. Dar fick vi se skyttegravar, en propagandafilm, en pansarvagn, fallor for amerikanska soldater som for det mesta var gropar med massa vassa babmupinnar i som skar igenom ben och mage. Sedan fick vi krypa genom de tranga gangarna i ca 135meter..det var spannande och jobbigt :P


Bambufalla dar amerikanerna
foll ner och blev spetsade.

Igar var vi pa Saigon Zoo and Botanical Gardens, dar sag vi massor av djur och vaxter. Bland annat elefanter, flodhastar, noshorningar, strutsar, giraffer, tigrar, leoparder, ormar, odlor m,m. Zoot var valdigt stort, men det syndes att de inte hade skott om det sarskildt val, det var lite sorgligt att ga dar eftersom allt var forfallet, sarskildt barnens karuseller och alla leksaker. Som i ett bortglomt sagoland. Det var dock valdigt billigt att ga in, endast 4kr per person.

Pa kvallen gick vi till en markand och kakade skaldjur med ris och kott, skaldjur och nudlar i talt som de satter upp varje kvall.

Nu har vi nyss kakat och innan dess var vi och gymma pa ett lokalt gym med massor av svettiga manliga vietnameser, endast en tjej var dar och sa Evelina forstas.

Idag kopte vi flygbiljetter fran Hanoi - Bangkok den 5 december 93$ var..men det ar skont, da slipper vi en flera dagar lang bussresa och visumkostnad (som ar 45$ var med!!!)
Har kommer lite fler bilder fran olika delar av resan:

Bangkok

Choklad fondue med glass och frukt
Utsikten fran vart hotell i sieam reap

Angkor Wat


Tortyrkammare pa Toul Sleng i Kambodja, Vietnamesiska soldater hittade kambodjanska tortyroffer doda har nar de gick in i Kambodja for att befria landet fran Pol Potts regim.
Snorklar i shianoukville
En likadan bat som vi akte ut och snorklade med.
Ha det bra! Puss och Kram!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjaa! va roligt att ni satte ut lite bilder så att man fick se er igen. Ni verkar ha d bra på resan, knäpp gärna lite fler bilder å ha d bra.
kramar mamma, pappa å henke :D

Anonym sa...

Hej gullisar!
Vad glad jag blir att se att ni har det så bra och roligt! Vilka läskiga platser ni har besökt. Hur känndes det? Tur att ni har varandra att ventilera allt det tragiska! Världsproblemen blir mer påtaglig. Men ni ser ut att njuta av tillvaron! Hur var snorklingen? Vad såg ni, fina,fula fiskar? Ta väl hand om Er! Hörs snart Hoppas jag!
Nu ska jag ut på kvällspromenad,sen ett varmt bad o natti! Kram
Irene Kjell hälsar så gott!!

Anonym sa...

vad roligt med bilder, och spännande med krigs-saker! visa många fler bilder tycker jag:) längtar tills du kommer hem, när var det igen? pusspuss